تبلیغات
کشاورز ایرانی (مرکز ارائه خدمات جامع آموزش کشاورزی) - اقلیمها برای کشت خیار

کشاورز ایرانی (مرکز ارائه خدمات جامع آموزش کشاورزی)

هدف ما بالابردن دانش و مهارت است www.iranfarmer.ir

جمعه 14 مهر 1391

اقلیمها برای کشت خیار

نویسنده: مهندس علیرضا شعاعی   طبقه بندی: گیاه شناسی، گلخانه، 

کشت خیار در هوای ازاد

 بهترین درجه حرارت هوا برای کشت خیار بین 20-29 درجه و شبها حداقل 15 درجه کمتر نباشد . و درجه حرارت در روز نیز بیش از 30 درجه نباشد چراکه سبب کاهش کیفیت و کمیت محصول خواهد شد . 

چنانچه تغییرات هوا خیلی متغیر باشد کشت گلخانه ای توصیه میشود .

 نور نیز نظیر درجه حرارت اهمیت فوق العاده ای در جذب اب و مواد غذائی خواهد داشت . آزمایشات انجام شده نشان میدهد نور علاوه بر افزایش فتوسنتز در خیار سبب افزایش جذب ازت و پتاسیم بوده است .

 خیار برعکس گوجه فرنگی دارای ریشه افشان سطحی است که حدود 20-15 سانتیمتر خاک سبک نیاز دارد . در چنین خاکی با هوادار شدن آن خیار رشد خیلی خوبی خواهد داشت . خیار به آب و خاکهای شور حساس است روی این اصل کشت و کار در چنین خاکهایی پیشنهاد نمی شود .

خیار در خاکهای با اسیدیته خنثی و قدری اسید رشد خوبی خواهد داشت . در خاکهای اسیدی و خیلی قلیائی محدودیت های جذب و رشد خواهد داشت .

ماده الی در خاک مزرعه فضای  باز  2/5 و در گلخانه 4 درصد مناسب است . خیار جزء گیاهانی است که نسبت به منیزیم حساس بوده و بایستی با تعیین میزان منیزیم خاک و یا برگ کمبود ان بنحوی جبران شود .

 جدول گیاهانیکه به کمبود منیزیم حساس و یا مقاوم هستند

گیاهان حساس

گیاهان مقاوم

خیار

سویا

کرفس

چغندر لبوئی

برکلی

کاهو

بادمجان

لوبیا

خربزه

ترب

فلفل

 

گوجه فرنگی

 

هندوانه

 

 

بعلت محدودیت دوره رشد وهمچنین فواصل کوتا برداشت و کیفیت محصول ،  با در نظر داشتن رابطه ازت و پتاسیم دراین فواصل بخصوص چنانچه تولید خیار برای شور نمودن مد نظر باشد مصرف منیزیم زیر نظر آزمایشگاه خاکشناسی باید بررسی ومصرف گردد . بطور کلی مصرف بهینه کودهای شیمیائی بایستی با انجام آنالیز و آزمایشات لازم تحقق یابد .

 مصرف کود پایه برای زراعت خیار در فضای آزاد

کمبود مواد الی تا حداقل سقف 2/5درصد را بایستی با استفاده از کودهای حیوانی و سایر کودهای سبز و غیره جبران نمود .

سپس کودهای پایه براساس نوع واریته و کسری مواد غذائی محاسبه و در سطح خاک و یا ردیفی پاشیده و در 15 سانتیمتر عمق خاک مخلوط نمود .

با انالیز خاک حتماً میزان منیزیم خاک اندازه گیری شود و بخصوص وقتی با کیفیت محصول برای تولید کننده مهم باشد و بخواهد خیارهای قلمی و شور تهیه نمایند . چنانچه روش ابیاری بصورت جوی پشته  باشد کلیه نیاز کود فسفره را یکجا قبل از نشاء کاری و میزان 70-60 درصد کود پتاسیم بصورت کود پایه و بقیه بصورت سرک در زمان وجین و یا آبیاری مصرف شود .

چنانچه خاک مزرعه سبک باشد کود مورد نیاز منیزیم باید قبل از نشاء مصرف گردد .

سی درصد کود ازته قبل از نشاء و بقیه بصورت سرک در 2 تا 3 بار مصرف شود .

 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
  • آخرین پستها

  • ابر برچسبها

آمار وبلاگ

  • کل بازدید : 12
  • بازدید امروز :9
  • بازدید دیروز : 7
  • بازدید ماه قبل : 6
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :