تبلیغات
کشاورز ایرانی (مرکز ارائه خدمات جامع آموزش کشاورزی) - تاریخچه شناسایی مواد هیومیکی:

کشاورز ایرانی (مرکز ارائه خدمات جامع آموزش کشاورزی)

هدف ما بالابردن دانش و مهارت است www.iranfarmer.ir

مقدمه :
موادآلی عامل اصلی بارورسازی خاك می باشند. بر اساس آزمایشات صورت گرفته ، میزان
ایده آل ماده آلی خاك های كشاورزی حدود 4 تا 6 درصد است كه در سرزمین های خشك
و كویری همچون ایران ، این میزان بسیار كم می باشد. بر همین اساس در ایران بجز نواحی
ساحلی خزر میزان ماده آلی خاك زیر 1 درصد و در بسیاری از نقاط حتی زیر 1/ 0 درصد است.
نكته حائز اهمیت اینجاست كه مواد هوموسی 80 درصد ماده آلی خاك را تشكیل می دهند
لذا توانایی قابل توجه كودهای هیومیكی در ارتقاء سریع سطح بارور سازی خاك كاملا قابل
تشخیص است.
واژه هوموس ( Humus ) نام لاتین به كاررفته برای باقیمانده گیاهی موجود در خاك،
نخستین بار توسط Wallerius در سال 1761 ب هكار رفت. مواد هیومیكی
Humic Substance) ) نام خود را از هوموس دریافت كرده اند و از آنجاییكه دارای pH
اسیدی پایین ) 8/ 3 تا 5( م یباشند پیشوند اسید را به خود اختصاص داد هاند. موادهیومیكی
شامل سه دسته اسید هیومیك ( Humic Acid )، اسید فولویك ( Fulvic Acid ) و هیومین
Humin) ) م یباشند.
تاریخچه شناسایی مواد هیومیکی:
اسید هیومیك نخستین بار توسط دانشمند آلمانی تبار به نام Achard در سال 1786
میلادی طی جداسازی تركیبات تورب ( Peat ) معرفی گردید. در پی آن Vauquelin در سال
1797 آن را از مواد گیاهی استخراج نمود. كارایی و اهمیت اسید هیومیك در كشاورزی توسط
Saussure در سال 1804 و Dobereiner در سال 1822 مشخص گردید. نخستین مقاله
رسمی پیرامون اسید هیومیك توسط Springel در سال 1826 انتشار یافت كه در آن اسید
هیومیك را از طریق مواد قلیائی استخراج نموده بودند.

 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
  • آخرین پستها

  • ابر برچسبها

آمار وبلاگ

  • کل بازدید : 12
  • بازدید امروز :9
  • بازدید دیروز : 7
  • بازدید ماه قبل : 6
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :